Jednostavni veganski pohani kruh i jaja

Iako sam vegan nekih jela i okusa se ne želim odreći, pohani kruh i jaja su takva jela. Ovo je zdrava verzija dobro nam znanog doručka. Jedan recept dva jela. Samo četiri osnovne namirnice.Recept:

200 grama svježeg mekanog tofu-a

1 šalica zobenog mlijeka (može i soja, rižino...)

1 i 1/2 žlica aru praha

2 žlice rižinog brašna


1 žličica kurkume

1 žličica himalajske soli

1/4 žličice crne soli (po želji- daje okus po jajima)

malo češnjaka u prahu (po želji)


Tofu izvaditi iz vrećice, odstraniti višak tekućine, obrisati ga sa kuhinjskim ručnikom. Narezati tofu na kockice i ubaciti u blender dodati mlijeko, aru prah, brašno i začine. Blendati dok se ne dobije tekuća konzistencija,gustoće kao tijesto za palačinke. Po potrebi dodati još koju žličicu brašna ili aru praha ako Vam je tijesto pre tekuće (ovisi o vlažnosti tofu-a kojeg koristite).


Zagrijati ulje na tavi- najbolje je hladno prešano suncokretovo ulje sa visokim udjelom oleinske kiseline.


Pohani kruh

Kruh narezati na kriške i umakati u pripremljenu smjesu. Staviti na zagrijano ulje i peći na visokoj temperaturi dok ne poprimi lijepu boju, okrenuti i peći na drugoj strani. Izvaditi i staviti na kuhinjski ručnik kako bi se odstranio višak masnoće.


Kajgana - zagrijati ulje na tavi, dodati pripremljenu smjesu peći dok ne poprimi zlatno smeđu boju i lagano se počinje stvarati korica, po želji dodati zeleno od mladog luka, špinat ili blitvu, sa kuhačom preokrenuti i peći još nekoliko minuta. Dodati još malo soli i papra kad je gotovo.


Servirati još toplo i uživati u jajima koja neće podići razinu kolesterola u nebesa, a i bogata su proteinima biljnog podrijetla.


Dobar tek!305 views0 comments

Recent Posts

See All