O Graciji

Bokić, moje ime je Gracia Petek ja sam žena, majka i veliki zaljubljenik u prirodu. Već kao malo dijete sam znala da na neki način želim pomoći ljudima.

Upisala sam medicinski fakultet kako bih postala doktor medicine. Bila sam odličan student kojeg je čekala blistava karijera i društvena priznanja koja idu sa titulom doktora. Iako to izvana sve izgleda divno i krasno moj život je bio u rasulu. Ja sam bila u rasulu. Jedino što je bilo blistavo su bile ocijene u indeksu. Noćima nisam spavala, napadaji panike i anksioznosti su bili dio moje svakodnevnice, probavni problemi u vidu konstipacije, hemoroida koji krvare, užasno bolne menstruacije, migrene i još niz drugih, kako fizičkih tako i psihičkih problema su bili normalna stvar... Pila sam hrpu tableta protiv bolova, žgaravice, tablete za smirenje. Nikome to nije bilo čudno, osim mene same.  Život mi je bio poprilično neuredan i stresan. Na privatnom planu baš i nije bilo života, samo jedan brodolom za drugim. Svi smo mi jurili za karijerom, za velikom plaćom, za idealnim životnim partnerom, za nečim što će nas ispuniti.  A iznutra smo bili prazni i izmučeni. Gledala sam pacijente kako traže spas u liječniku, u čarobnim tabletama. Gledala sam starije liječnike kako polako blijede svi oni njihovi mladenački snovi, a oni izmrcvareni od sistema samo postaju roboti u službi farmaceutske industrije bez trunke osjećaja za pacijenta.

 

Odjednom mi je postalo jasno da je nešto trulo u konvencionalnoj medicini i da ne želim i ne mogu raditi u takvom sistemu.

Usporedno sa shvaćanjem da nešto ne valja sa medicinom na privatnom planu samo proživljavala vjerojatno najteže trenutke u svom životu. Prekid veze koja nije bila dugotrajna, ali je kod mene izazvala veliku emocionalnu bol, bila je ključna za konačno pucanje ljuske u koju sam se začahurila.

Život mi je bio na dnu. Ja sam bila na dnu. Nisam imala više što izgubiti. I upravo u tim najtežim trenucima, kako to obično biva, desio se najveći preokret u mom životu. Odlučila sam preuzeti odgovornost za svoj život.

Prije svega morala sam pomoći sebi. Morala sam pronaći i izliječiti sebe.

Počela sam redovno vježbati, mnogo vremena provoditi u prirodi. Meditirala sam svakodnevno. Promijenila sam svoju prehranu. Prestala sam piti tablete. Čitala sam sve što mi je došlo pod ruku od istočnjačkih filozofija do Biblije, od Junga do raznih self- help priručnika. Sve te knjige su u meni probudile ono što sam oduvijek znala, ono što svatko od nas u dubini svoje duše zna. Svi mi dolazimo na ovaj svijet samo iz jednog cilja da ostvarimo sebe i to na najbolji mogući način.  

Nakon mukotrpnog buđenja stvari su se počele lagano slagati jedna za drugom. Svi oni zdravstveni problemi nestali su kao rukom odneseni. Postala sam majka predivne djevojčice. Počela sam se baviti prirodnom medicinom. Završila sam školovanje za aromaterapeuta te sam od prvog dana svog školovanja svakodnevno okružena najfinijim prirodnim mirisima i skupocjenim hladno tiještenim uljima. Otvorila sam svoju tvrtku.

 

Polako, ali sigurnim korakom gradim život kakav nisam mogla ni zamisliti.

Kreativnost, ljubav prema prirodi i  čovjeku, zdrava prirodna hrana, prirodna kozmetika sve sam to uspjela spojiti u svom radu. Često nemam osjećaj da radim. Samo živim život u potpunoj harmoniji sa sobom i svijetom oko sebe. Slobodna sam, sretna, ispunjena i mirna. Uživam prenoseći ove osjećaje i znanje na ljude oko sebe.

I za kraj posebno sam ponosna na svoju djevojčicu, ona je zdrava i vesela četverogodišnjakinja koja pohađa državni vrtić od jasličke dobi, a nikad u životu nije popila ni jedan jedini antibiotik. Svatko tko ima dijete vrtičke ili školske dobi znati će kakav je to uspjeh.

Ovdje sam da s Vama podijelim svoje iskustvo vraćanja prirodi, putu u središte sebe i kreiranju harmoničnog života.

Nadam se da ćete na mojim stranicama pronaći nešto za sebe.

Vaša Gracia